Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Mint a mesében”

A Sic-Art Egyesület támogatási szerződést írt alá a „Mint a mesében” – Tematikus gyermekjáték, mese és bábszínház műhelyek elnevezésű projekt megvalósítására a PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5-1 kiírás keretén belül.

A projekt finanszírozója a Nemzeti Helyreállítási és Reziliencia Terv, C11-es komponens: Turizmus és kultúra, I5 Beavatkozás: A kultúrához való hozzáférés lehetőségének növelése kulturális szempontból hátrányos övezetekben.   

A támogatás értéke 200.000 RON ÁFA (TVA) nélkül, a kiegészítő támogatást Kézdivásárhely Önkormányzata biztosítja 22.222 lej ÁFA nélküli értékben. 

A projekt célja, hogy humánerőforrást biztosítson a helyi/regionális kulturális identitás megőrzésének támogatásához a projekt résztvevőinek képzésével, valamint a kultúrán keresztüli nevelés innovatív módszereivel és eszközeivel.

Célkitűzések:

OS1. A Bod Péter Tanítóképző 50 diákjának módszertani tudással való felkészítése a kulturális oktatás területén, amely tudást a későbbi szakmai életük során kamatoztatni tudnak a régióban.

OS2. Dramaturgiai, színészi/színpadi beszédtehnika/ színpadi jelenlét műhelyek, valamint mesterkurzusok szervezése bábszínészet, népi gyermekjáték és népi mesemondás témakörökben.

OS3. Egy informális kulturális műhely létrehozása és alap eszközökkel való ellátása (informális diák bábszínház).

OS4. Két bábjáték színpadra tétele és játszása, legalább 150 gyerekhez való eljuttatása a régióban.

A projekt célcsoportja a Bod Péter Tanítóképző 50 diákja. 

A projekt időtartama 15 hónap, 2023 április – 2024 június időszakban. 

KÖZLEMÉNY

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük