Hirdetés
Hirdetés

Többnyire a magánszemélyek szemetelnek

Többnyire a magánszemélyek szemetelnek Kovászna megye

A Kovászna Megyei Környezetőrség az áprilisban végzett ellenőrzések során 36 szabálytalanságot észlelt, ezekért összesen 34 500 lej értékben rótt ki bírságot. Az előző hónapban a környezetőrök 84 esetben írtak jegyzőkönyvet, hét alkalommal a pénzbüntetés sem maradt el, összesen 115 ezer lej értékben bírságoltak. 

 

A Kovászna Megyei Környezetőrség havi beszámolóit összevetve az derül ki, hogy az év eleje óta a kiszabott bírságok összege 343 ezer lejre rúg. A bírságok többségét a környezetvédelmi engedélyek hiánya miatt, az itt feltüntetett követelmények be nem tartásáért, a nem szelektív gyűjtésért és tárolásért, illetve szemetelésért rótta ki a környezetőrség.

Hirdetés
Hirdetés

Április végéig a környezetőrök összesen 184, tervezett és rajtaütésszerű, tehát lakossági bejelentésre történő ellenőrzést hajtottak végre. 18 helyszínre ilyen panasz nyomán szálltak ki, 74 alkalommal a környezetvédelmi engedélyek kiváltását, illetve az azok előírásának betartását ellenőrizték. Három esetben saját kezdeményezésre vizsgálódtak, 15 alkalommal más hatóságokkal közösen, öt helyszínen a korábban kiszabott intézkedések végrehajtását ellenőrizték, ezen kívül 7 célirányos küldetésük volt, 4 új létesítményt kerestek fel, 1 beütemezett látogatásuk volt, valamint 57, országos hatóság által elrendelt razziájuk – részletezte az intézmény sajtóközleménye.

„A lakók többnyire a törvénytelen szeméttelepek miatt riasztanak bennünket, és általában a magánszemélyek szemetelnek, nem a cégek, vagy a nagyobb vállalatok, tehát elmondhatjuk, hogy a környezetvédelem területén nincsenek komolyabb, kirívó gondok Kovászna megyében” – vonta le a következtetést Cândea Lucian-Florin, a felüg-gyelőség vezetője.

 Fotó: Kovászna Megyei Környezetőrség/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. május 8., 22:19
    ÉRTÉKELÉS: 8

    84 jegyzőkönyv és hét büntetés… Hmmm… Akkor hadd találjam ki :77 alkalommal a büntethetetlen,, tudjukkik” szemeteltek…Akiknek se szabály, se törvény és még a segélyért sem kell takarítaniuk. Aztán karbatett kézzel végignézik, ahogy a lúzer önkéntesek (bocsi, öntudatos polgárok) tonnaszámra szedik a szemetüket,évről évre. A mosottagyú zöldeknek nem megalázó, még büszkék is rá. A mások pedig röhögnek a markukba!