Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miniévad a Tamásiban

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakos hallgatóinak tavalyi sepsiszentgyörgyi bemutatkozása nagy sikert aratott a háromszéki színházkedvelők körében, ezért a Tamási Áron Színház az idei évadban újra megszervezi a fiatal rendezők miniévadát október 20-25. között.

A miniévad során hét előadást láthatnak a nézők, melyek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem vizsgaleőadásai, ezen kívül táncház is várja az érdeklődőket. A pályakezdő rendezők valamennyien Bocsárdi László rendezői osztályának diákjai, a mesteri képzés végzős hallgatói.

Mike Bartlett Földrengés Londonban című darabját vizsgaelőadásként állították színpadra a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Az ajánló szerint az előadás során emberek, jelenetek és évtizedek gyors váltakozását követjük nyomon egy nagyvárosban, ahol három nővér megpróbál eligazodni szétzilált életében, szerelmeik között, miközben apjuk – egy briliáns tudós – globális katasztrófát jósol. Burleszk-sztriptíz bemutatók, víziók, társadalmi összeomlás, népességrobbanás, világméretű paranoia jelenik meg a színpadon, miközben mindent áthat a jövőtől való félelem és a „bűnös öröm”. A Dobrovszki Dóra által rendezett előadást október 20-án 17 órától láthatja a közönség a Kamarateremben.

Ugyancsak a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem produkciója az Alkésztisz című előadás Ricz Ármin rendezésében, október 21-én 19 órától látható a Nagyterem színpadán.

Witold Gombrowicz Yvonne, Burgundia hercegnője című darabját Szilvay Máté vizsgaelőadásaként mutatták be a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, október 22-én 19 órától a Nagyteremben láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség.

Shakespeare Ahogy tetszikje október 23-án 19 órától kerül bemutatásra a Nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt, ugyancsak Szilvay Máté rendezésében készült.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük