Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miklóssy Mária grafikái

Miklóssy Mária grafikái Kultúra

A helyi értékek felmutatásának szándékával szervezték meg Miklóssy Mária Rajzok, színes vonalak című grafikai kiállítását, mely a sepsiszentgyörgyi grafikus és festőművész alkotó tevékenységének jellemző, illetve eddig még be nem mutatott gyümölcseit tárja a közönség elé. Megnyitójára kedd este került sor az Árkosi Kulturális Központban.

A kedvezőtlen idő ellenére szép számban megjelent érdeklődőket a központ vezetője, Kopacz Attila köszöntötte, majd Deák Ferenc Loránd méltatta a közszemlére helyezett műveket. Elhangzott véleménye szerint Miklóssy Mária nem aktokat rajzol, a nő nála jelkép és ikonná magasztosul. Rajzait pedig vonalak hálója, betűkombinációk titkai, ismétlődő motívumok jelképtára, szándékosság és véletlenszerűség fogócskája jellemzi. 

Egy kérdésre adott válaszából a művésztől megtudhattuk, hogy alkotó tevékenysége során szeretne ösztönös és könnyed lenni, azonban ez csak ritkán sikerül, mert fegyelmezett természete nem engedi meg. Munkássága ugyanis nem csak személyes élményekre, hanem tanulásra is épül, mint ahogy a világra való rálátása is. Ettől eltekintve viszont szabadnak érzi magát, azonban ez a szabadság személyes és testre szabott, hiszen minden művész másképp éli meg. Esetében például munka közben nem ő diktál a képnek, hanem az mondja meg neki, hogy mit kell tovább tenni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük