Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesél az Ariel-színház

Mesél az Ariel-színház Kultúra

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház művészei április 7-én kezdték el mesesorozatukat, amely többezres nézettségnek örvend. Hétfőtől szombatig minden este hat órakor mondanak mesét a társulat Facebook-oldalán, amelyben a legjobb az, hogy a videók bármikor visszanézhetőek. 

Székely Tünde, a kezdeményezés ötletgazdája és a magyar tagozat művészeti vezetője elmondta, azért tartották fontosnak ezt, mert hiányoznak a gyerekek, az élő előadások, a zsongás az előadások előtt, és így próbálják fenntartani a kapcsolatot a gyerekekkel.

Hirdetés
Hirdetés

– Kilépve a paraván és a szerepek mögül, a meséken keresztül – ami egyébként egy nagyon intim, bensőséges műfaj –, személyesebbé válhat a kapcsolatunk. Picit olyan ez, mintha leülnénk a gyerekek mellé, és néhány perc erejéig otthonukban mesélnénk nekik. A YouTube-csatornánkon közzétett előadások, melyek vasárnap délelőttönként kerülnek fel a netre, reményeink szerint felidézik a színházunkban töltött és megélt élményeket. Az ötlet természetesen nem egyedülálló, hiszen körülnézve a virtuális térben, szinte minden színház igyekszik a maga módján kárpótolni a gyerekeket olyan kulturális tartalmakkal, amelyek elviselhetőbbé és színesebbé teszik az otthonlétet.

Tehát vasárnaponként 11 órakor az Ariel-színház újabb előadást tölt fel YouTube-csatornájára, jelenleg hat érhető el a repertoárjukból, és ezek visszanézhetőek a színház közösségi oldalán is, ahol népmesékből és Kobak-mesékből is találunk bőven.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük