Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mese, vers, suliújság

A Bod Péter Tanítóképző tantestülete több egyeztetést követően úgy döntött, hogy a karácsonyt megelőző két hétben módosítja az órarendet, és lecsökkenti a diákok szinkron jelenlétét az órákon. A módosított program szerint minden osztály 13 óráig tanult, ezután pedig saját időbeosztása alapján végezte feladatait. Az iskola tantestülete rendhagyó online tevékenységeket is tervezett erre az időszakra.

Hirdetés
Hirdetés

– Fontosnak tartottuk az ünnepekre való lelki felkészülést, hogy tudjunk eltekinteni ennek az évnek a szorongásaitól, olykor kilátástalannak tűnő időszakaitól, ugyanakkor erősítsük meg egymást abban, hogy bár online tanításra kényszerültünk, az élet nem állt meg, közösségünk, a Bod Péter Tanítóképző közössége együtt van, és együtt éli meg ezt az adventi időszakot – tudtuk meg Zoller Katalintól nevelési aligazgatótól.

A tevékenységeket a tanári kar közösen szervezte meg. A programban szerepel az adventi könyvajánló, az angyalváró mesék, az adventi szófelhő, az iskolaújság napi rendszerességgel való megjelentetése, a mentor-program eredményhirdetése, az ünnepi rajzverseny, barkács-tevékenységekről készült felvételek közlése, interaktív írás és alkotás, zenés karácsonyi köszöntés, online előadásokon való részvétel, a diáktanács elnökének megválasztása és közös filmnézés.

– Nap, mint nap izgalommal várjuk az újabb és újabb tartalmakat. Ilyenek a szófelhőbe bújtatott adventi versek, amelyek egy ország alakját öltik magukra. Így nem csak a verset, de az országot is ki kell találni a megfejtőknek. A tanítóképzős diákok mesemondókként is színre lépnek, sajátos módon dolgozzák fel a meséket, amelyekhez animációkat is készítenek. Az adventi naptárba illesztett adventi könyvajánló minden nap új olvasmányélményt kínál, de kíváncsian várjuk a suliújság olvasnivalóit is – mesélte Zoller Katalin.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük