Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megőrizni a varázslatot

Megőrizni a varázslatot Kultúra

Jól szórakoztak a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban, a városnapok kulturális hete alkalmából szerda délben szervezett közönségtalálkozón résztvevő kisdiákok.

A felszabadult hangulatról a rendezvény meghívottjai, Szabó Róbert Csaba író, a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője és Farkas Kinga, a Cimbora folyóirat főszerkesztője gondoskodott. A Gábor Áron-termet megtöltő olvasópalántákat és kísérőiket Szonda Szabolcs intézményvezető köszöntötte.

Hirdetés
Hirdetés

A vendégek nem rejtették véka alá, hogy „a világ varázstalanításának, a csoda megtörténhetőségébe vetett hit szétfoszlásának a megakadályozása” végett szervezik ezeket a rendezvényeket. Ennek lehetőségét Szabó Róbert Csaba két meseregénye, a Gutenberg Kiadónál 2017-ben megjelent Vajon Nagyi és az aranyásók, valamint a 2020-ban nyomdafestéket látott Vajon Nagyi és a száguldó város teremtette meg. Főszereplői a kitalált, de valós személy jellegzetes tulajdonságaiból összegyúrt Vajon Nagyi és tizenkét éves unokája, Ferkó. Kalandjaik elmesélésével a szerző napjaink égető kérdéseire keresi és adja meg, illetve sugallja a válaszokat. Például arra, hogy miként lehet megőrizni rohanó világunkban a varázslatot?

És ezeket a zsenge korúak által is érthető és élvezhető nyelvezeten fogalmazza meg.

A gyereksereg részéről megnyilvánuló élénk érdeklődés és figyelem, valamint az általuk feltett kérdések sokaságának tartalma arra utal, hogy fáradozása nem volt hiábavaló. Olvasói pedig fokozott érdeklődéssel várják a sorozat harmadik kötetének megjelenését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük