Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyílt a múzeum

Megnyílt a múzeum Kultúra

Felújított kiállítástermekkel várja tegnaptól a látogatókat az Incze László Céhtörténeti Múzeum. Tegnap Dimény Attila, az intézmény vezetője mutatta be a munkálatok eredményét a sajtó képviselőinek.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi múzeum március 10-én zárta be kapuit, tegnaptól azonban újra várja a látogatókat, a koronavírus terjedésének fékezését hivatott szabályoknak megfelelően. A látogatóknak kötelező a maszk viselése, fertőtlenítés és lázmérés után tekinthetik meg az állandó kiállításokat.

A kényszerszünet alatt a múzeum munkatársai felújították a földszinti nyolc kiállítótermet. Április közepétől június első feléig tartottak a munkálatok, az elmúlt három hétben pedig azon dolgoztak, hogy a kiállítás tárgyait visszahelyezzék.

– Célunk volt, hogy az átalakításokkal teret nyerjünk, és a tárgyak is jobban érvényesüljenek – mondta el Dimény.

A kiállítás koncepciója maradt, a nyolc teremben továbbra is 11 mesterség tekinthető meg. A munkálatok során próbálták a múzeum régi, műhelyjellegét megtartani. A parkettát felújították, lelakkozták, ezzel váltva fel a szőnyegeket. Nem csak a nagyobb terekkel tehát, hanem ezzel is igyekezték segíteni az átjárhatóságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük