Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó emberek lóközelben

Idén végezte első évét a tavaly a Puskás Tivadar-szakközépiskolában indított állattenyésztés profilú osztály, mely tulajdonképpen lovászokat, belovaglókat képez. A 11-ből két tehetséges diákot a Kálnoky Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat által odaítélt ösztöndíjjal biztatnak további eredmények elérésére. Mátéffy Ottíliát és Ilyés P. Oszkárt ünnepélyes keretek között a kőröspataki Kálnoky-lovardában díjazták múlt csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

Nagy élmény látni, hogy egy álom megvalósulásaképpen idén 11-en végezték a belovagló osztályban a kilencediket, mondta Kádár Barna lovasedző, a diákok oktatómestere. Ők, némileg kivételképpen, olyan tudatos diákok, akik nem azért vannak a szakoktatásban, mert máshova nem volt esélyük bejutni, hanem saját céljukat követve, hívásnak engedelmeskedve választották ezt a profilt.

Oszkár a középiskola előtt öt évig vett részt a Kálnokyak és a Máltai Szeretetszolgálat közös tehetséggondozó programjában, mely a kőröspataki közösség gyermekeinek adott lehetőséget a lovazásra, szakmatanulásra. A kovásznai, kicsi kora óta lovagoló Ottília már-már Magyarországon kereste volna a továbbtanulás lehetőségét a lovas szakmában, kapóra jött a Puskás által felkínált lehetőség. Csere Gyöngyvér osztályfőnök igen büszke a diákok kitartására, ugyanakkor azt is megjegyezte, a közösségben tanúsított magatartásuk alapján egyben jó emberek is lettek lóközelben.

A most elnyert ösztöndíjaik által, melyre a díjazottak tanulmányi eredményeik, lovas szakmai tudásuk és az erre áldozott szabadidejük alapján szolgáltak rá, optimális körülmények között készülhetnek a július 4-i Régiós Díjugrató Kupára. Erre Maros, Hargita és Kovászna megye mintegy tíz lovardájából neveznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük