Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az Osonó interetnikai tábora

Bár az osonósok pár napja még Zentán tartottak tréninget, a héten elkezdődött a Művészeti és Népiskolával közösen szervezett interetnikai drámatáboruk. Az ötödik alkalommal tető alá hozott táborba húsz érdeklődő jelentkezett az ország hét városából.

Hirdetés
Hirdetés

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala által támogatott, a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatermeiben zajló rendezvényre Galacról, Temesvárról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Gyergyószentmiklósról, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről érkeztek résztvevők.

– Az Osonó Színházműhely számára nagyon fontosak az interetnikai projektek, amelyben román és magyar fiatalokkal dolgozunk együtt. A színházi gyakorlatok, önismereti és csapatépítő játékok segíteni tudják a fiatalokat, hogy felfedezzék egymást és meglássák az embert a másikban, függetlenül a nemzetiségtől. Egy ilyen tábor által létrehozott helyzetben felfedezhetjük mindazt, ami összeköt, és együttműködhetünk, ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, ami szétválaszt bennünket. A közös játék előmozdíthat bennünket, hogy elkezdjük lebontani az előítéleteinket, és valóban kíváncsiak legyünk a másikra, felfedezve, hogy együtt, közösen felépíteni valamit egy hosszú és nehéz, de ugyanakkor szép út, rombolni pedig nagyon könnyű, de az nem vezet sehová, csak a gyűlölethez. És azt hiszem, ennek a felfedezése fontos mindkét nemzetiség fiataljai számára – nyilatkozta Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A rendező érdeklődésünkre elmondta: a tábor második felében akár „vendégeket” is fogadnak, olyanokat, akik érdeklődnek a téma iránt, és néhány órára bekapcsolódnának a tevékenységbe, ez előzetes egyeztetés kérdése. A tábor utolsó napja, péntek nyílt nap – ezen megnézik a csoportok által „házi feladatba kapott” kiselőadásokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük