Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még ne tegyék le a fakanalat!

Már eddig is szép eredményt jegyezhet a Diakónia Keresztyén Alapítvány A karácsonyi fakanál körbejár akciója, melynek keretében szegény gyermekek ebédeltetésére lehet adakozni, de a hónap végéig még fogadják a pénzadományokat, mert nagy a szükség.

Az akció idén is online zajlott (noha a Facebook igencsak korlátozta az eléréseket), a tavalyihoz hasonlóan, ám míg egy éve a civilek főleg a cégeket keresték meg, hogy szponzorálják a programot, idén az egyszerű emberekhez fordultak, ajánlják fel, utalják át egy vacsorájuk árát a szegények javára.

Hirdetés
Hirdetés

Torma Vera, a Diakónia családsegítő ágazatának igazgatója és a Fakanál-akció programfelelőse elmondta, eddig 130 személy adakozásából 9000 lej gyűlt össze, ez 800 ebéd ára, vagyis 15 gyermek egy évi ebédeltetésére elég. Viszont a Diakónia által működtetett délutáni oktatás keretében legalább háromszor ennyi az olyan gyerek, akinek szülei még a költségek ráeső negyedrészét, tehát a 77 lejt sem tudja pótolni a megyei és helyi önkormányzat, illetve a svájci HEKS segélyszervezet által biztosított háromnegyed rész mellé.

– A tancikat szoktuk megkérni, hogy jelezzék, ha van olyan gyermek, akit a szülei azért vennének ki a programból, mert nem tudnak fizetni. Ilyenkor megnézzük, a család valóban rászorul-e a segítségre, ha igen, külön keresünk támogatókat neki – mondta Torma Vera.

Bár az akció december végéig tart, az adományozók számára az alapítvány tombolát is hirdetett, amelynek főnyereménye egy 100 gyertyás, ötfogásos gourmet vacsora volt a zabolai Mikes-birtokon, továbbá egy kétéjszakás szállás a kastélyban és egy 100 kilós disznó a Toro Impextől. A gyermekeknek szánt adományokat a következő bankszámla-számra utalhatják:

RO21BTRLRONCRT0045649807 – Fundatia Crestina Diakonia. Megjegyzés: fakanál

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 30., 15:08
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Szerintem ,aki tiszta szívből adakozik,az feltétel nélkül teszi.Az öfogásos vacsora,hotelszobai szállás, valamint a 100 kg-os disznó ára is jól jött volna a gyermekeknek! Sok sikert és kitartást a továbbiakban is!