Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÍNHÁZ

December 26-án, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Andrea Gavriliu: Pam param című előadását játssza a Tamási Áron Színház. A Tóték című szilveszteri előadás december 31-én 18 órakor kezdődik, hossza három óra. Jegyek kaphatóak a központi jegyirodában és online a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren. Az első sorokba 50, a tizedik sortól 40 lejbe kerül egy belépő. A jegyiroda hétfőtől péntekig 9–16, pénteken 9–13 óráig, valamint előadások előtt egy órával van nyitva.

AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

A téli ünnepek közeledtével színházi ajándékutalványokat kínál a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az ajándékutalvány a bemutató előadások kivételével a színház minden produkciójára érvényes az idei évadban, tehát június végéig bármikor felhasználható előzetes helyfoglalást követően, melyet személyesen vagy telefonon is megejthetünk. Érdeklődni, előjegyeztetni a 0267 312 104-es és a 0728 083 336-os telefonszámon lehet.

MŰVÉSZ MOZI

Ma és holnap a Művész Mozi zárva tart.

* Vasárnap: 11:00 Clifford, a nagy piros kutya (amerikai-kanadai családi animációs film, magyarul beszélő), 11:15 Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő), 15:30 Encanto (amerikai animációs kalandfilm, magyarul beszélő), 17:00 King’s Man – A kezdetek (angol-amerikai kaland-akciófilm), 17:30 Mátrix feltámadások (amerikai akció–sci-fi), 19:30 Pókember: Nincs hazaút – (amerikai akció–sci-fi, magyarul beszélő), 20:00 Spencer (angol-német-chilei történelmi dráma).

KIÁLLÍTÁS

Kovács-Vajda Bence és Kusztos Júlia alkotók Facing the River (A folyóval szemben) című interaktív audiovizuális installációját tekintheti meg újra a nagyközönség december 27-én, hétfőn 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben (Szabadság tér 2. szám). Kurátor: Ádi Brigitta. A projekt bemutatóját december 6-án tartották A művészet mindenkié program részeként, mely Sepsiszentgyörgy városi tanácsának a támogatásával zajlik a Magma alkotási folyamatoknak otthont adó műhelyében. Bővebben: magma.ro.

TÁNC

* A Perkő Néptáncegyüttes december 25-én, szombaton 17 és 19 órától mutatja be a Székelyek ünneplőben című előadását a szentléleki Petőfi Sándor Művelődési Házban. Jegyár: 15 lej, gyerekeknek 10 lej.

* A Háromszék Táncstúdióban az Átöltözés című produkciót 27-én, hétfőn 19 órától és 28-án, kedden 19 órától játssza a Háromszék Táncegyüttes. Jegyeket a központi jegyirodában lehet vásárolni hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267.312.104.

KARÁCSONYI KONCERT

* A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban december 26-án, vasárnap 18 órától (a 17 órai szentmise után) fellép a templom felnőtt- és gyermekkórusa, a Tanulók Klubjának fúvószenekara Gyergyai Barna karmester vezetésével, valamint Czira Emese, Gáspár István, Vajna Ákos, Biszak Beáta (zongora), Baróti Zenkő, Szász Boróka, Miklós Edina (fuvola), Csíki Dávid, Tóth Rebeka, Keresztessy Panna (gitár), Gergely Zsolt (orgona). A belépés ingyenes. Az adományokkal az orgonakoncert-sorozatot támogatják.

* December 26-án, vasárnap 12 órától az alsócsernátoni református templomban a Pakó András férfi dalcsoport és meghívottjai adnak elő karácsonyi műsort.

KÖNYVTÁRNYITVATARTÁS

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár ma és december 31-én, pénteken 9-től 13 óráig tart nyitva, december 28. és 30. között a megszokott program szerint várja az olvasókat, 2022-ben pedig az első nyitvatartási nap január 4.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük