Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi turnén a Cimborák

Magyarországi turnén a Cimborák Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház magyarországi turnén tartózkodik A halhatatlanságra vágyó királyfi című magyar népmese alapján készült bábjátékával. A pécsi MárkusZínház, a kaposvári Bábszíntér és a győri Vaskakas Bábszínház meghívására január 12–21. között Kaposváron, Kadarkúton, Győrben és Pécsen, 8 alkalommal játsszák az előadást.

Hirdetés
Hirdetés

Az együttműködés a Karakulit árnyjátékos tematikus napok rendezvénysorozat keretében valósul meg a pécsi MárkusZínház Közhasznú Alapítvány kezdeményezéseként, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A halhatatlanságra vágyó királyfi egy magyar népmeséből készült bábjáték, melyben egy kicsi királyfi a hosszú vándorlásai után szomorúan tér vissza apja birodalmába, mert nem találta meg azt, amire igazán vágyik. Elszántan kel újra útra, hogy addig haza se térjen, amíg meg nem találta azt a birodalmat, ahol a Halálnak nincs hatalma. Vándorútja során találkozik a Saskirállyal, a Kopasz királlyal és a Kék ország úrnőjével, akik varázserejű ajándékokkal segítenek neki eljutni a Halhatatlanság királynőjéhez. A népmesei világ e bábjátékban árnyjáték technikával és élő játékkal elevenedik meg a nézők szeme láttára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük