Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma jó a „medvem”!

Január 11-én, szombaton 17 és 20 órától a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc kabarétársulat a Vigadó Művelődési Házban mutatja be Ma jó a medvem! című zenés kabaréját. Alább egy kis felvezető a produkcióhoz!

Ilyen szó nincs is! De van! Ha az unió által szigorúan védett kárpáti barnamedve már napi rendszerességgel betolakszik az életterünkbe – eddig mi tettük ezt vele –, akkor miért ne tolakodna be a szókincsünkbe is, nemde? Demne!

Most még csak az udvarunkba, pajtánkba, játszóterünkre jár be, holnap már beül mellénk a moziba, megeszi-issza a popcornunkat, kólánkat, át kell adnunk neki a helyünket a maxi-taxin, amit idővel átkeresztelünk „maci-taxira”, és ha nem terítünk neki is az asztalunknál, vagy korlátozzuk a hozzáférését a hűtőszekrényünkhöz, akkor a hatóságok elveszik a házunkat, és mehetünk az erdőbe lakni. Ott legalább nem lesz medve.

Hirdetés
Hirdetés

Milyen büszkén mondtuk 2007-ben: „Bevettek az Unióba!” Most azt mondjuk: „Bevettük az Unióval.”
No, de sebaj, ma így is jó a „medvem”! Kerek évfordulót ünnepelünk: 30 éves a forradalomnak csúfolt gengszterváltás, 30 éves a hazai, eredeti demokrácia, amely inkább eredeti, mint demokrácia. Mit is mondott ’90-ben Silviu Brucan? Hogy 20 év kell, amíg itt megváltozik a komcsi mentalitás. Elszámoltad magad, öregem. 30 év alatt sem változott meg. Csak most már lehet kapni banánt.

De aki a párhuzamos államról beszélt, az már a lerben csücsül. És azok is, akik telefonon viccelődtek egy kukában felrobbanó petárdáról.

Ma jó a medvem! Mert szinte a kabaré maradt az egyetlen hely, ahol még ki lehet mondani dolgokat büntetlenül. Vagy jobb, ha mégis összekészítek egy kis csomagot fogkefével, csere-bugyi–zoknival és pizsamával minden eshetőségre? Ma azért is jó a medvem! Mert tudom, hogy ettől üti meg őket a guta lesötétített irodáikban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük