Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közös hangverseny

Közös hangverseny Kultúra

Ma este 7 órától a megyeszékhelyi Tamási Áron Színházban hallható a 2018/2019-es hangver­seny­évad hatodik koncertje. Ezúttal a Plugor Sándor Művészeti Líceum kórusainak és zenekarainak közös hangversenye örvendezteti meg a közönséget műsorával.

Hirdetés
Hirdetés

Az est első felében felcsendülnek Jan de Hann, Guy Berryman, John Philip Sousa színvonalas zeneművei. A műsoron őket követi Balázs Árpád Bodzavirág című műve és Ránki György Reggeli torna című daljátéka. Az est középpontjában Wolfgang Amadeus Mozart Salzburger szimfóniája áll. Ezeket a darabokat sokszor még tovább kategorizálják: „korai” és „késői” alcsoportra, vagy „germán” (ilyenkor van benne menüett) és „itáliai” (menüett nélküli) alcsoportra. E művek egyikét sem adták ki Mozart élete folyamán. Mozart szimfóniáját követi George Bizet Habanerája és Antonio Vivaldi hegedűkoncertje, amelynek szólistája Ferencz Szilvia.

Az est különlegességéhez társul Carl Jennkins, Gentri Stephens, Birtalan József három nyárádmenti népdala, Nicolae Ursu szerzeményei. Az estét a Campanella gyermekkórus, a Reménység gyermekzenekar, az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus és a Szerenád Kamarazenekar közös előadása zárja, amelyet a Légy, ki szívből lennél – a Plugor Sándor Művészeti Líceum himnuszával zárnak. A hangverseny színfoltját a Plugor Sándor Művészeti Líceum szimfonikus zenekara és a XII. osztály énekszakos diákjai biztosítják, akik Andrew Lloyd Webber tollából Az operaház fantomja című musicalt adják elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük