Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közös fohász politikai foglyainkért

Közös fohász politikai foglyainkért Kultúra

Politikai foglyaink, Beke István és Szőcs Zoltán lelki békéjéért és mielőbbi szabadulásáért fohászkodtak vasárnap este Sepsiszentgyörgyön, a belvárosi református templomban meghirdetett ökumenikus imaesten.

Hirdetés
Hirdetés

Ez alkalomból történelmi magyar egyházaink lelkészei, Kulcsár-Terza József és Márton Árpád parlamenti képviselők, Tóth-Birtan Csaba, a megyeszékhely alpolgármestere, Gazda Zoltán, a Székely Nemzeti Tanács sepsiszéki vezetője, Csáki Attila, a Magyar Polgári Párt és Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt megyei elnöke, az érintettek családtagjai, valamint a templomot megtöltő hívek együtt imádkoztak a kézdivásárhelyi fiatalokért.

„Az ő életük a mi életünk, és az ő sorsuk a mi sorsunk, általuk mindnyájunkat ítéltek el. Ezért amikor értük imádkozunk, akkor ezt magunkért, nemzetünkért, mindnyájunk jövendőjéért imádkozunk” – jelentette ki az igét hirdető Kovács István, unitárius lelkész. Az istentisztelet után Seres Ferenc, szatmárnémeti versfaragó, aki erre az alkalomra érkezett Háromszékre, Beke Csillának és Szőcs Csongornak átnyújtotta a börtönben sínylődő székely ifjakhoz írt, Zárkában vagyok, de lelkem szabad című költeményét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 26., 11:04
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Lélekben, érzéseinkben Velük vagyunk ! Az erdélyi magyar közösségünket MEGFÉLEMLÍTENI szándékozó sötét erők ellen FELEMELNI A SZAVUNKAT,minden lehetséges módon KÖTELESSÉGÜNK, hiszen SOKAN VANNAK A SORBAN akikre ez a sors leselkedik !!!

  • User
    Dátum: 2019. február 26., 11:34
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Lélekben és érzéseink én Velük vagyunk ! Ha meg akarunk maradni, minden lehetséges módon és naponta fel kell emeljük a szavunkat azon sötét erők ellen, akik ezzel a közösséget szándékoznak megfélemlíteni. Hiszen sokan vannak abban a sorsban, akikre ez a sors vár !..