A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Közös fohász politikai foglyainkért

Közös fohász politikai foglyainkért Kultúra

Politikai foglyaink, Beke István és Szőcs Zoltán lelki békéjéért és mielőbbi szabadulásáért fohászkodtak vasárnap este Sepsiszentgyörgyön, a belvárosi református templomban meghirdetett ökumenikus imaesten.

Ez alkalomból történelmi magyar egyházaink lelkészei, Kulcsár-Terza József és Márton Árpád parlamenti képviselők, Tóth-Birtan Csaba, a megyeszékhely alpolgármestere, Gazda Zoltán, a Székely Nemzeti Tanács sepsiszéki vezetője, Csáki Attila, a Magyar Polgári Párt és Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt megyei elnöke, az érintettek családtagjai, valamint a templomot megtöltő hívek együtt imádkoztak a kézdivásárhelyi fiatalokért.

„Az ő életük a mi életünk, és az ő sorsuk a mi sorsunk, általuk mindnyájunkat ítéltek el. Ezért amikor értük imádkozunk, akkor ezt magunkért, nemzetünkért, mindnyájunk jövendőjéért imádkozunk” – jelentette ki az igét hirdető Kovács István, unitárius lelkész. Az istentisztelet után Seres Ferenc, szatmárnémeti versfaragó, aki erre az alkalomra érkezett Háromszékre, Beke Csillának és Szőcs Csongornak átnyújtotta a börtönben sínylődő székely ifjakhoz írt, Zárkában vagyok, de lelkem szabad című költeményét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 26., 11:04
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Lélekben, érzéseinkben Velük vagyunk ! Az erdélyi magyar közösségünket MEGFÉLEMLÍTENI szándékozó sötét erők ellen FELEMELNI A SZAVUNKAT,minden lehetséges módon KÖTELESSÉGÜNK, hiszen SOKAN VANNAK A SORBAN akikre ez a sors leselkedik !!!

 • User
  Dátum: 2019. február 26., 11:34
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Lélekben és érzéseink én Velük vagyunk ! Ha meg akarunk maradni, minden lehetséges módon és naponta fel kell emeljük a szavunkat azon sötét erők ellen, akik ezzel a közösséget szándékoznak megfélemlíteni. Hiszen sokan vannak abban a sorsban, akikre ez a sors vár !..