Kóstoljunk bele

A PulzArt Kortárs Művészeti Fesztivál szombati és vasárnapi programja különleges irodalmi eseményeket is kínál az érdeklődőknek.

Szombaton, szeptember 21-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi Park Szálloda kertjében lesz Király Kinga Júlia író, műfordító Az újrakezdés receptjei című könyvének ételkóstolással egybekötött bemutatója. Az eseményen a szerző beszélgetőtársa Miklóssi Szabó István sepsiszentgyörgyi író. A kötet egyszerre szépirodalmi és szakmunka, szakácskönyv, kulturális szótár és az erdélyi zsidóság emlékalbuma. A szerző három évig dolgozott rajta, több száz órányi, közös főzésekkel „fűszerezett” interjút készített holokauszt-túlélőkkel, számottevő levéltári kutatással teremtve meg a hallottak hátterét.

Vasárnap, szeptember 22-én kettős irodalmi és kulináris esemény színhelye lesz a sepsiszentgyörgyi Szimpla: 15 órától Cserna-Szabó András és Darida Benedek magyarországi írók, a Nagy macskajajkönyv – avagy süssünk-főzzünk másnaposan című kötet társszerzői készítenek kóstolásra milánói pacalt (trippa alla milanese / busecca), illetve beszélgetnek eközben főzés, írás és élet személyes vonatkozású összefüggéseiről, 17 órától pedig Cserna-Szabó Andrással Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója beszélget.

Ugyancsak szeptember 22-én, vasárnap 19 órától, a Háromszék Táncstúdióban Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös pódiumestjére kerül sor. Zene, irodalom és színház találkozása az este, amelyen anyáink, apáink történetei kerülnek elő, úgy, ahogyan régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében mondva el. Műhelytitkok és dalok is elhangzanak a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, amelyek nem a sublótba valók. Az előadás jegyköteles.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.