Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hetedik BuRRogtató

A hetedik BuRRogtató Kultúra

Szeptember harmadik szombatja úgy épül be a köztudatba, mint a Csernátoni Burrogtató napja. A Haszmann Pál Múzeum idén a hetedik gépésztalálkozóra várja a motrok és öreg traktorok szerelmeseit, és nem csak.

Székelyföld egyedülálló rendezvénye már rég nemcsak azoknak szól, akik feltűrt ingujjban, olajos kézzel és kormos, de szenvedélytől fűtött ábrázattal traktorok alá hasalva vagy egy-egy ántivilágbeli motort körbeállva hallgatják a dugattyúk pöfögését, hosszas eszmecseréket folytatva egy hiányzó alkatrészről vagy a Hofherr gyár valamelyik izzófejes traktorjáról. Aki járt már a burrogtatókkor valósággal zsongó csernátoni skanzenben, az tudja, hogy az előbb leírtak is tökéletesen jellemzik, mint az is, hogy igazi családi népünnep is, gyerekfoglalkozásokkal, néptánccal, koncerttel és általában sok-sok jó kedvvel.

Hirdetés
Hirdetés

Idén sem lesz ez másként, míg a szombat délelőtt a gépindításokról, a traktorok előkészítéséről szól, a rendezvény leglátványosabb mozzanatára 14 óráig kell várni, amikor a veterán traktorok a múzeumudvarról indulva elpöfögnek Csernáton központjáig, majd onnan vissza. A szervezők felhívják a rendezvényre érkezők figyelmét, hogy idén a felvonulás idejére le lesz zárva a forgalom a faluközponttól a Múzeum utcai letérőig.

A színpadi program 15.30-kor néptánccal és népdallal kezdődik, majd operett-slágerekkel, kiállításmegnyitóval folytatódik. A nap során lesz kenyérsütés a múzeumudvaron nemrég rakott kemencében, és cséplésbemutatót is láthatnak mindazok, akik odalátogatnak. 18 órától kisorsolják a tombolanyerteseket is, idén is több mint negyven nyeremény talál majd gazdára a múzeum támogatóinak jóvoltából. Az est a The Take Over zenekar koncertjével zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 20., 17:30
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Nagyon sajnálom hogy nem vagyok ott a Lévai Sándor csapatával már pár éve készülök de mindig közbe jött valami. A remény a hit és a gépek iránti szeretet egyszer segíteni fog és a jó Isten úgy vezet utamon hogy teljesül vágyam hogy ott lehessek Csernátonban. A Burrogtató lebonyolításához jó egészséget, jó időt és sikert kívánok a szervezőknek és a gépész csapatnak is! Varga László Mezőkövesd.