Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvbemutató

Könyvbemutató Kultúra

Tabuk és távolságok címmel kerül sor Kovács Levente marosvásárhelyi író, egyetemi tanár szerzői estjére és Trinidad messze van című legutóbbi regényének bemutatójára Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében június 8-án, kedden, 18 órától. A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Nagy Miklós Kund marosvásárhelyi művészeti szakíró, szerkesztő. Felolvasnak: László Zsuzsa és Tulit Éva színművészek. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Kovács Levente 1940-ben született Marosvásárhelyen, egyetemi tanár, színházi rendező. Több színháztörténeti szakmunka (társ)szerzője, szépírói munkássága bő hét éve kezdett kibontakozni, kötetei megjelenésével: Időutazás. Történetek a hatvanas évekből (elbeszélések, 2013); És jött az aranykor. Majdnem tényregény (2016); A megoldás (regény, 2017); A nimfa mosolya (regény, 2018), Trinidad messze van (regény, 2019).

Mindegyik munkája bizonyos mértékben saját ihletésű, ám míg az első két kötet erősebben kötődik a szerző életéhez, addig a harmadik a fantázia világába kalauzolja el olvasóját.

Hirdetés
Hirdetés

A Trinidad messze van kényes kérdést feszeget, egy apa és lánya viszonyát, olyan helyzetben, hogy – a szülés utáni trauma nyomán – a főszereplő anya nélkül marad, csecsemőkorától édesapja neveli. A lány kamaszkorában jön rá, hogy lehet másfajta kapcsolat apa és lánya, férfi és nő között, de odáig hosszú út vezet…

A könyv fülszövegéből: „Voltak, vannak, lesznek tabuk, melyekbe beleütközik az ember. Van, aki megtorpan és aláveti magát a tabuknak. Van, aki megpróbálja megszegni a tabukban megtestesülő parancsolatokat. Van olyan ember, aki nem is tud a tabukról, s amikor váratlanul találkozik valamely erős tilalommal, összeomlik a felismeréstől, hogy tehetetlen. (…) Van olyan, aki felveszi a harcot az önmagában rejlő vággyal, amely a tabu(k) megszegésére ösztönzi. Ez talán a legnehezebb, mivel az embernek önmagával kell harcolnia. (…) Ez a történet egy ilyen harc története. A szabadulás csak nagy áldozatok – a saját vágyak leküzdése – révén lehetséges. S az ígéret földje messze van…”

A rendezvényen a szerző kötetei megvásárolhatók. Legtöbb 60 személy vehet részt, kötelező a maszkviselés és a távolságtartás. A helyek elfoglalása az érkezés sorrendjében történik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük