Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ködben még az Aranyszarvas

Ködben még az Aranyszarvas Kultúra

A román közszolgálati televízió (TVR) ügyvezető tanácsa közölte, kész belefoglalni a 2021. évi költségvetési tervébe és eseménynaptárába a brassói Aranyszarvast, de a nemzetközi táncdal-fesztivál tényleges megrendezése csak a helyi önkormányzat hathatós segítségével, anyagi támogatásával lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény utal arra, hogy a TVR a saját pénzforrásaiból nem tud eleget tenni a rendezés feltételeinek.

A diktatúra időszakára visszanyúló, és sok évig szünetelő hagyományos brassói fesztivál idén elmaradt a koronavírus-járvány miatt, és jövőben érne a huszadik kiírásához. A Cenk alatti város polgármestere, Allen Coliban nemrég meglehetősen borúlátóan nyilatkozott az Aranyszarvasról. Egyfelől azért, mert nem lehet tudni, hogyan alakul a járvány jövő nyárig, másfelől pedig a városvezető figyelmeztet, a fesztivál pénzügyi-gazdasági szempontból ráfizetéssel jár, járványmentes időszakokban sem bizonyult eléggé közönségvonzónak, nem jelentett számottevő növekedést a turistaforgalomban. Ilyen tények ismeretében indokolatlan egy hétre lefoglalni a brassói Tanács teret, vélekedett Coliban.

A tavalyi Aranyszarvas-fesztivál csaknem 8 millió lejbe került, ebből 6 milliót állt a közszolgálati televízió (amelynek voltaképpen saját rendezvénye), 1,3 millió lejt a brassói, 550 ezer lejt pedig a Brassó megyei önkormányzat. Szponzoroktól alig gyűlt be 156 ezer lej. A jegyeladások nyilván a költségeknek csak kis töredékét fedezték, a négy estén 11 ezer fizetőnézőt jegyeztek hivatalosan. A jegyvásárlástól kímélt meghívott nézők napi átlagos száma 850 körül mozgott. Nem sokat segített a rendezők árszámláin az sem, hogy tavaly a fesztivál rövidebb volt, mint tavalyelőtt, illetve mint általában.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük