Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Călugăru Ana kiállítása Kovásznán

Călugăru Ana kiállítása Kovásznán Kultúra

Február 24-én, pénteken 17 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban rendezik Călugăru Ana festőművész Árnyalatok  című egyéni tárlatának megnyitóját.

„Ana Călugăru munkái tökéletesen illeszkednek a modernségbe azáltal, hogy fontosságot tulajdonítanak egy lelkiállapot, egy ábránd vagy nosztalgia személyre szabott kifejezésének. Alkotásain figyelemre méltó a formák lendülete, eleganciája. Az élénk színek és erős kontrasztok egyaránt megtalálhatók festményei felületein. Bár az egyes festményeken más-más tónusok és diszharmonikus formák jelennek meg, egyik sem ismeri a merevséget, és az egyensúly teljes. Az absztrakt formák finom árnyékokat hagynak az absztrakt síkon, ahol a vonások átfedik egymást, és finoman összefonódnak a különböző síkokban. Egyesek határozottak, merevek, mások játékosak, dekonstruáltak (…) ” (Ana Cânpean művészeti kritikus)

A kiállítást megnyitja Czilli Aranka, fellép a Kovásznai Művelődési Ház Kurta Béla nyugalmazott  zenetanár által felkészített Neogitár-Alfa nevű együttese.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük