Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézműves tábor Kézdivásárhelyen

Kézműves tábor Kézdivásárhelyen Kultúra

A Felsőháromszéki Kézműves Egyesület nappali tábort szervezett 8–14. éves korú gyerekek számára július első hetén, amelynek a Bod Péter Tanítóképző adott otthont. Az egyesület a Megyei Tanács által meghirdetett pályázat által valósította meg a kézműves tábort, amelynek fő célja az volt, hogy a helyi mesterségeket megismertessék a gyerekekkel.

Hirdetés
Hirdetés

A négynapos tábor több mindenre igyekezett felhívni a gyerekek figyelmét, elsősorban a helyi szokások megismerésére és az egyszerű technikák, munkamódszerek elsajátítására egy termék elkészítésénél. Emellett fontos célja volt a kézműves mesterségek iránti kíváncsiság felkeltése, a kétkezi munka értékelése, valamint az alapképességek kialakítása, fejlesztése, a hagyományos motívumok megjelenítése mai felhasználásban.

A táborban lévő gyerekek a négy nap alatt Baróti Tündével és Kész Máriával szőnyeget készítettek, Pászka Évával és Bagoly Erzsébettel hímezni tanultak, valamint a bogozás rejtelmeibe is bevezették a gyerekeket. Csiszár Katalin és Coșa Katalin gyöngyfűzést, míg Szabó Erzsébet Bimbi és Kovács Ilona bútorfestést tanítottak. A különböző természetes anyagok felhasználásának ezernyi lehetőségét Gál Klára mutatta be játékokat készítve.

A táborból nem maradhatott el a quilling-technika elsajátítása sem, amelyet Fábián Irma egyszerű formák elkészítésével magyarázott el a jelenlévőknek. Farkas Róbert fafaragással, László Károly egyesületi elnök pedig agyagozással bővítette a gyerekek tapasztalatait. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen sok szép alkotás született, a gyerekek rengeteg új tapasztalattal térhettek haza minden este.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük