Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülnek a gálára

Készülnek a gálára Kultúra

A koronavírus-járvány miatt idén nem lesznek farsangi télűző rendezvények, így a kézdivásárhelyi Tegyünk Kézdiszékért civil szervezet tavaly „feltámasztott” farsangtemetése is elmarad.

– Sajnos, az idei farsangtemetésünk elmarad, pedig a tavalyi rengeteg embert vonzott a céhes város főterére. Úgy terveztük, hogy minden évben megszervezzük, de az idén ez nem lehetséges – fogalmazott Csüdör-Áda Katalin, a civil szervezet tagja.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezet legközelebbi rendezvénye a február 25-i díjátadó ünnepség, ahol hét olyan személyt (Balogh András művelődésszervező, Gábor Judit pedagógus, Haszmann Pál Péter muzeológus és Haszmann József fafaragó, Ignácz Szabolcs fotóművész, Iochom István újságíró, Vetró András szobrászművész) tüntetnek ki Tegyünk Kézdiszékért díjjal, akik „tevékenységükkel és elkötelezettségükkel tudatosítják, hogy milyen gazdag örökség birtokosai vagyunk”.

Ezt követően a szervezet faültetést tervez március elejére a Molnár Józsiás parkban, majd a majálist is szeretnék megtartani, hogyha a vírushelyzet ezt lehetővé teszi. Indítnak egy kétéves projektet is, Kétkeréken Kézdiszékért, amelynek célja a kerékpárral való közlekedés népszerűsítése lenne.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük