Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Változatlan lendülettel

Ma ünnepli 28. születésnapját az Osonó. A sepsiszentgyörgyi társulat budapesti műhelyfoglalkozással és a magyar fővárosban lakó egykori és jelenlegi osonósok találkozójával teszi emlékezetessé az eseményt.

A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 180 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutatott be, amelyből hat koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal.
Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 28 év alatt összesen 1443 előadást tartott a társulat, amelyből 1100-at az elmúlt tíz évben, független színházként három földrész 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.
Ebben az évben az Osonó legfontosabb céljai között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

Hirdetés
Hirdetés

Az Osonó Színházműhely 2017-ben Európai Tehetségpont minősítést kapott, 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az ifjúsági Nagy Károly-díj nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá vált, és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díját vehette át. Az Osonó alapítója és vezetője 1993–1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük