Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Képírók Orbán Balázs nyomdokán

Képírók Orbán Balázs nyomdokán Kultúra

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont idén május 3–8. között Kézdiszentlélek községben tartotta dokumentációs fotótáborát. Az itt készült képekből augusztus 19-én, csütörtökön 19 órakor nyílik kiállítás a helyi művelődési házban, a falunapi program részeként.

A megnyitó eseményen köszöntőbeszédet mond Balogh Tibor polgármester, valamint Bartalis Izabella, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont intézményvezetője, a kiállítást P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a forrásközpont munkatársa nyitja meg.

Hirdetés
Hirdetés

Az Orbán Balázs nevét viselő fotótábor képírói: Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Fülöp Jenő (Marosvásárhely), Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Kovács László Attila (Sepsiszentgyörgy), Nagy Botond (Marosvásárhely), Tordai Ede (Marosvásárhely). A 42. fotódokumentációs esemény a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kézdiszentlélek Község Polgármesteri Hivatala szervezésében valósult meg. Az évente más-más tájegységen 2002 óta töretlenül megszervezett fotótáborok elsődleges célja a még meglévő, múltat idéző építmények, tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, tájak megörökítése. A résztvevő székelyföldi fényképészek, hagyományukhoz híven, vizuális értékmentést végeztek a vidék falvaiban, mivel a megörökítésre érdemes pillanatokat, a múló jelent a rendelkezésükre álló fototechnika segítségével rögzítették. Ugyanakkor kiemelt figyelmet szenteltek a településeken fellelhető archív fényképek digitalizálására is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük