Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

(Kávé)gőzerővel

(Kávé)gőzerővel Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet – és annak vezetője – ellenszélben, azaz járványidőben is a személyes kapcsolatok, beszélgetések erejére építve szervezi jövő évi programjait. Ezek egy kávé gőze fölött kapnak formát, mélységet a Liszt Kávézóban.

Mintegy két hete adják a „kávézó”, azaz Szebeni Zsuzsa irodájának kilincsét egymásnak a meghívottak, akikkel a magyar kulturális központ már korábban is jól együttműködött valamely projekt kapcsán, illetve akikkel 2022-ben tervez összedolgozni. Járt itt már Artur Kaganovsky orosz hegedűművész, akivel koncertet és hangszerbemutatót szervez jövőre az intézet, de a sepsiszentgyörgyi kulturális élet szereplői, szervezői közül is igen sokan beültek a kávézósarokba, alkalmanként családostól, hiszen például Csernátoni Loránddal a Manus Fesztivál kapcsán volt egyeztetnivaló, míg feleségével, Bilibók Anitával színházi produkció részleteit kellett leszögezni.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyeztetés azonban manapság igen nehéz, ezért A, B és C verzióval is készülnek a szervezők, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a helyzetből. A köztudatban hosszú időn át Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ elnevezéssel élő intézmény az utóbbi évben kétszer is nevet változtatott, idén szeptemberben vette fel a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Sepsiszentgyörgy nevet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük