Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyvárás Zabolán

Karácsonyvárás Zabolán Kultúra

Újra karácsonyra való készülődésre hívja az egész családot a zabolai Mikes-birtok és a Kastély Erdélyben csapata. Idén is színes programokkal várnak mindenkit december 10-én, szombaton 10 és 17 óra között.

Hirdetés
Hirdetés

A Mikes-birtok egykori istállója, a mára gyönyörűen felújított rendezvényterem és a csodálatos kastélykert megannyi élménynek, közös játéknak, kincskeresésnek ad otthont advent harmadik szombatján.

„A zabolai karácsonyvárásnak sajátos hangulata van, meghitt, melegséges, örömteli, minden alkalommal kicsit megfeledkezünk a hétköznapokról. Már hagyományosnak mondható, hogy ezzel a rendezvénnyel zárjuk az évet, de az idei még különlegesebb számunkra, hiszen a járvány után először szervezzük meg. Fontosnak tartjuk, hogy együtt legyünk, hogy élménnyé tegyük a találkozást. Ettől lesz egyedi ez az esemény. Az eddigi alkalmakhoz hasonlóan változatos programokkal várjuk az egész családot: a mézeskalácsdíszítéstől a barkácsoláson át a hintózásig“ – véli Balázsi-Pál Ágnes, a Kastély Erdélyben programot kezdeményező és lebonyolító PONT Csoport ügyvezető igazgatója.

A gyerekek karácsonyi dísze­ket, girlandokat készíthetnek, amiket haza is vihetnek. Lesz kifestőzés, a sajátkezűleg készített képeslapokat pedig helyben angyalpostán fel lehet adni – hogy aztán a valós posta továbbítsa a címzettekhez. A legkisebbeket a Djeco kreatív játékok műhelye várja, a felnőttek pedig Bloom Belle alkotóműhelyében készíthetnek koszorúkat, asztaldíszeket.

Mivel egy kastélyos karácsonyvárás nem múlhat el úgy, hogy ne ismerkedjünk az erdélyi kastélyok tárgyi kultúrájával, mindennapjaival, nemesi és polgári életmóddal, ezért az EduKastély játékai is velünk lesznek. A nagyobbak pedig a History is Our Story interaktív webdokumentumfilm segítségével, a saját tempójukban fedezhetik fel három erdélyi kastélynak történetét, jelenét és jövőképét.

A nap folyamán Demeter Éva könyvmutatványos, animátor interaktív papírszínház előadásokkal és családi kincskereső játékkal vár mindenkit. Sétára indulnak majd a kalandos kedvű családok, s különböző feladatokat teljesítenek: többek között lépéseket, fákat számolnak, megkeresik a kastély kertjében elrejtett tárgyakat, időt mérnek, lenyomatot készítenek, és közben megismerkednek a parkkal.
A Mikes-birtok lehetőséget kínál az időjárás függvényében hintózásra vagy szánozásra is. A büfében pedig meleg italok, finomságok is kaphatóak lesznek. A napot a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak hangversenye, illetve tábortűz zárja.

A helyszínen karácsonyi vásár is lesz, ahol kézművesek, helyi termelők portékáit lehet megvásárolni.
A rendezvényre a belépés díjtalan, viszont egyes foglalkozások részvételi díjhoz kötöttek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 10., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A békét hozza el…

  És eljön Karácsony
  Jézus születése
  Örvendjetek hát
  emberek
  várjatok a Fényre
  Világít már egy
  Gyermekarc
  Ő álmodik most
  Rólad
  Egy istállóban csend
  honol
  várakozik a Holnap…
  Kint már sok pásztor
  ünnepel
  Csillag ragyog az Égen
  egy üstökös majd
  elsuhan
  és ének zeng az éjben
  hű Angyaloknak dala
  száll
  Földünket beborítja
  és ünnepel már
  hét határ
  eljön közénk a
  Minta…
  Kit Édesanyja ölbe vesz
  és szorongatva félti
  holnap Érted
  keresztre megy
  Ő léted sorsod érti
  utat mutat és járhatót
  csak vedd észre
  hogy láthasd
  Neked a békét hozza el
  a védelmet a támaszt…