Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ismét Pink Floyd magyarul

Ismét Pink Floyd magyarul Kultúra

Április 5-én, pénteken 20 órakor a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében Demeter Elemér és barátai a Pink Floyd magyarul-produkció bővített változatát adják elő. A koncert apropójáról a zenekarvezetővel beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Az eredeti terv szerint a produkció egyetlen koncertről szólt…
– Valóban, ám a dalok nagyon „egyben vannak”, a próbák kitűnő hangulatban zajlottak, és a novemberi bemutató is rendkívül jól sikerült, így mindenképp terveztünk folytatást. Azonban a közelgő koncert elsődleges célja, hogy segítsünk: a teljes bevételt a három és fél éves, leukémiával küzdő Turó­czi Balázsnak ajánljuk fel.

– Említetted, jól sikerült a bemutatkozás.
– Ezt nem csak mi éreztük így a színpadon, a közönség reakciója is megerősített ebben, emellett a koncert felvételét több, határon inneni és túli szakmabélinek – zenészeknek, zenei szaklapok íróinak – is elküldtük, és a visszajelzések rendkívül pozitívak. Örülök, hogy sikerült a megfelelő zenészeket megtalálnom, akik nemcsak technikailag teljesítik kitűnően feladatukat, hanem az eredeti dalok hangulatát is sikerült átadniuk a színpadon. És ha már a hangulatról szóltam, ennek megteremtésében ugyancsak nagy szerep jutott a látványelemeket és a kitűnő megszólalást biztosító stábnak is.

– Újdonság várható-e a következő koncerten?
– Igen, a már bemutatott dalok mellett két újdonság várható: az In the flesh (A húsban) mellett a Red Sky At Night-szaxofonszólót is hallhatja a közönség. Míg előbbit az általam fordított magyar szöveggel, utóbbit Illés Zoltán szaxofonista „fordításában”, és ezt nem poénként mondom, hiszen az eredeti változatot David Gilmour adja elő, aki tudva lévén gitáros. Emellett lesz még egy meglepetés, a poént azonban nem lőném le, aki április 5-én minket választ, majd meglátja. Megéri eljönni, nyolcvan percen át igyekszünk minőségi szórakozást nyújtani az igényes zene kedvelőinek.

– A zenekar összetételében történt-e változás?
– Örömmel mondhatom, ugyanaz a csapat áll színpadra, amellyel egy éve építjük a projektet: Gergely Sándor (basszusgitár, vokál), Baricz Lajos és Daczó-Hodor Barna gitárosok, Vikol János (orgona), Fábián Csaba (zongora, szintetizátor), Pakó iSA (dobok), Kudelász Gyöngyi (énekel, vokál), Vajna János (énekel, vokál, ütőhangszerek), Illés Zoltán (szaxofon), míg jómagam énekelek és gitározom. Emellett ismét Kertész Zsolt felel a hangosításért, a Hobby Team Video a dalokat kísérő animációért és Hágel Oszkár a fényekért.
A koncertre jegyek 15 lejért vásárolhatók a Vigadó jegypénztáránál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. március 29., 10:45
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Ezaz,törjön ki belőled az irigység,mocskoljuk valaki/valakik munkásságát komám. Ez a baj veled/veletek akik igy reagálják le az ilyen koncerteket,hogy pofáztok,de fogadni merek,még a kicsi kutya tarkát se tudnád normálisan el játszani. Hja és se füle ,se hangja,mindjárt lába se lesz. De ő mégis felmegy a szinpadra. Gratulálni tudok neki és nekik,mert senki nem tett egy ekkora lépést!

  • User
   Dátum: 2019. április 3., 10:35
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Dràga baràtom!

   Örvendek, hogy ìlyen “vàjt-fülü rajongò” vagy. Gyanìtom, hogy zenèsz is vagy, mivel èszrevetted, hogy nem tudok ènekelni.
   De èrdekes mòdon a vilàg nem arròl szòl, hogy mindig csak a jòk èrvènyesülnek.
   Amièrt nincs fülem, merem àllìtani, hogy Földes Làszlò se valami nagy ènekes, mègis ö a Hobò, ès olyan zenèszek csapòdnak mellè, mint Tàtrai vagy Pòka….., ès a pèldàkat sorolhatnàm.
   Ùgy, hogy az èlet “igazsàgtalan” ès legtöbbször nem a jòzan èsz ès az öszhangzattan törvènyei szerint müködik.
   De a hozzàszòlàsod hamarabb kellett volna törtènjen, hiszen èn ès a zenekarom most egy hàrom ès fèl èves, leukèmiàs gyerek megsegìtèse èrdekèben ügyködünk.
   Ezèrt a vèlemènyed, ebböl a szempontbòl legalàbbis, ìzlèstelen…

   Baràti üdvözlettel:
   eli

   (bocsi a helyesìràsèrt, ezen a billentyüzeten nincs hosszù “ü” ès “ö”)