Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét díjaz a CIVEK

Ismét díjaz a CIVEK Kultúra

A Civilek Háromszékért Szövetség – ahogyan az elmúlt években is – újra meghirdette az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjakat, amelyekre április 11-ig várják a jelentkezéseket. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be tegnap.

Ugyan már a kiírás közepénél járunk, kevesebben jelentkeztek a pályázatra, mint az elmúlt években, ezért tartották fontosnak újra emlékeztetni az önkéntes munkát folytatókat és a tevékeny civil szervezeteket erre a lehetőségre – emelte ki Ráduly Attila.

Hirdetés
Hirdetés

Az egész megyéből várnak jelentkezőket, önmagát is nevezheti, aki tavaly áldozott az idejéből a közössége gyarapodása érdekében, de nyilván más is jelölhet arra érdemesnek tartott személyt. A zsűri által kiválasztott legeredményesebb önkéntest 500 lejes jutalom várja a Multinumber Kft. felajánlásából, illetve a Tortoma Könyvkiadó 300 lejes könyvcsomagján osztozhat az Év Civil Szervezete elismerés nyertesével.

Utóbbinak a nevezéshez hivatalosan bejegyzett szervezetnek kell lennie, és kérik, a legnagyobb hord­erejű, legtartalmasabb rendezvényükkel pályázzanak, ne a teljes 2021-es tevékenységlistával. A legeredményesebb civil szervezet a titulussal járó elismerés mellett 1000 lejjel is gazdagodik a Nexxon jóvoltából, szabadon felhasználható szponzoráció formájában.

A zsűritagok közül Biszak Enikő és Kis Emese osztotta meg gondolatait – a díjazás célja az önkéntesség társadalmi megbecsültségének növelése, a közösségi szerepvállalás népszerűsítése. Meglátásuk szerint jó úton haladunk, hiszen egyre több fiatal kapcsolódik be egy vagy több civil szervezet munkájába.
Nevezni a civek.ro honlapon található űrlap kitöltésével lehet, kérik, mellőzzék a hamis adatokat (sajnos, a korábbi években erre is akadt példa).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük