Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két zeneosztályt indítanak

Hamarosan kezdődik az iratkozás a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum előkészítő osztályaiba, előtte azonban nyílt napot szervez az iskola, hogy a jövendőbeli diákok és szüleik betekintést nyerjenek az intézmény mindennapjaiba.

A beiskolázási terv szerint a 2022–2023-as tanévben két osztályt indít a Plugor Sándor Művészeti Líceum, mindkettőt zene tagozaton, román és magyar nyelven. Nulladik osztálytól csak zenei képzés indul, a képzőművészeti szakra ötödik osztálytól lehet majd jelentkezni. A tanítónők Nagy Edit (magyar tagozaton) és Okos Claudia (román tagozaton) lesznek.

Hirdetés
Hirdetés

A beiratkozási szakaszt megelőzően az iskola nyílt napot szervez április 6-án 10 órától. Az osztályokba való iratkozásra április 11. és május 10. között kerül sor, naponta 8 és 16 óra között az iskola titkárságán. A beiratkozást egy képességpróba előzi meg, melyet április 7 és 8-án tartanak 16 és 18 óra között. Azok a gyerekek, akik részt vettek a Kis művészek versenyen, és díjban részesültek, képességpróba nélkül kerülnek be az előkészítő osztályba. A beiratkozáshoz szükséges egy típusnyomtatvány kitöltése online vagy az iskola titkárságán, a szülő személyi igazolványának másolata, a kiskorú születési bizonyítványának eredetije és másolata, másolat a pszichoszomatikus felmérés eredményéről, illetve orvosi igazolás.

Mint ismeretes, a Plugor Sándor Művészeti Líceum nem körzetesített, mivel művészeti oktatásban a jó zenei készség és tehetség számít, így lakcímtől függetlenül bárki jelentkezhet. A zenei képességfelméréssel kapcsolatosan az iskola titkárságán lehet érdeklődni munkanapokon 8–16 óra között, valamint telefonon a 0267.312.997-es és a 0725.523.498-as számokon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük