Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén is házhoz jön a Zenede

Idén is házhoz jön a Zenede Kultúra

Idén is nézhető, hallgatható Háromszéken a Házhoz megy a zenede című könnyűzenei előadás-sorozat. Februárban négy zenetörténeti előadásra kerül sor megyénkben.

Hirdetés
Hirdetés

A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. A turné a nemzetközi meghatározó művészeknek, pop- és rocklegendáknak állít emléket. Az oktatóprogram-sorozat missziója ablakot nyitni a fiatalok számára a zene sokszínűségére, az élőzene népszerűsítésére, ösztönözni őket a hangszeren való tanulásra.

Az erdélyi turné háromszéki állomásai: Barót (febr. 2.), Csernáton (febr. 3.), Kovászna (febr. 6.), Sepsiszentgyörgy (febr. 8., 12 órától és 14.30-tól a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében).

Fellép Baricz Gergő (ének), Nagy Zoltán (gitárjáték), Bordás József (dob), Kovács Felicián (billentyűs hangszerek) és Köpöncei Dániel (basszusgitár). Az előadásokat követően a gyermekek kipróbálhatják a hangszereket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük