Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húszéves a Folker

Húszéves a Folker Kultúra

A Kónya Ádám Művelődési Ház és a megyeközpont polgármesteri hivatala idén tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Őszi Vásár és Kultúrszüret nevű rendezvénysorozatát Sepsiszentgyörgy főterén szeptember 16–19. között.

A rendezvény ma 18 órától, a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Folker együttes koncertjével kezdődik az ’56-os emlékparkban, a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán. A Folker együttes tagjai számára egyénenként és közösen is fontos a magyar néphagyomány értékeinek megőrzése, valamint továbbadása a jövő nemzedéke számára. Az együttes már több éve foglalkozik gyerek- és felnőttoktatással, valamint népi énekek tanításával. Az ünnepi előadás során közös énekléssel és tánccal várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

Az együttes jelenlegi tagjai: Benkő Éva (mese, ének), István Ildikó (ének, tánc), Csibi Szabolcs (nagybőgő, ütőgardony), Kelemen István (hegedű, koboz), Lőrinczi Zsolt (koboz, brácsa), Melkuhn Róbert (furulya, kaval) és Mihály Pál (hegedű).

A koncertre ingyenes a belépés, a helyek száma korlátozott, ezért a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A rendezvényen való részvétel a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük