Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hozzáférhető a bezárt könyvtár

Előre megbeszélt időpontban vissza lehet vinni könyvet, illetve újat lehet kölcsönözni a Bod Péter Megyei Könyvtárból. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy „találkát” beszéljünk meg egy könyvtárossal.

Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések miatt minden könyvtár bezárt, olvasókat nem engedhetnek be az épületbe. Tulajdonképpen számukra a legkényelmesebb az lenne, hogy magukra zárják az ajtót, s jól ellegyenek odabent.

– Jó, ezt – elvben – megtehetnénk, de mi nem arra vagyunk, hogy üljünk a babérjainkon, hanem arra, hogy olvasmányhoz jutassuk az olvasókat – mondta el Szonda Szabolcs.

A könyvtárigazgató szerint sikerült egy olyan eljárást kidolgozniuk, amivel ezt meg tudják oldani anélkül, hogy megszegnék a törvényt. Ehhez be kell lépni a könyvtár honlapjára (online.kmkt.ro), létre kell hozni egy felhasználót, igényelni kell egy jelszót, és máris „be lehet lépni” a digitális könyvtárba. Itt szerző, cím, vagy akár tárgyszó szerint lehet keresgélni, a megfelelő könyveket be kell jelölni, majd emailben (kolcsonzo@kmkt.ro) egyeztetni kell a könyvtárossal, aki a megbeszélt időpontban, a könyvtár hátsó udvarában (ahol nyáron az ablakon keresztül lehetett kölcsönözni) átadja a köteteket. Aki esetleg járatlanabb az internetes ügyintézésben, mindezt telefonon is megbeszélheti (0267.312.133).

Az igazgató elmondta: a járvány alatt természetesen egyetlen rendezvényt sem tarthattak, és látogatók száma is érezhetően megcsappant, de azért kielégítő számban jönnek az emberek könyvekért. 

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár állománya mintegy 250 ezer kötetre rúg, évente mintegy 4-5 ezer új könyvet vásárolnak. Az intézményben körülbelül kilencezer személy váltott belépőt, ezek mintegy kétharmada aktív olvasó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük