Felhívás!

Hagyományteremtők

A Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben június 24–25-én megszervezi az 1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban.

A rendezvény hagyományteremtő szándékkal jön létre, célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

Az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek. Így esett a választás a romániai jazzpalettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Trióra és a magyarországi jazzszférából érkező két neves formációra: a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazzhegedülést magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára.

A jazz és blues műfajok helyi képviselői kezdik a koncertsorozatokat: pénteken a csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken a magyarországi Little G. Weevil lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét a Lars Kutschke gitáros által vezetett Band, melynek énekesnője Dorrey Lin Lyles zárja.

A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.