Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hagyományteremtők

A Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben június 24–25-én megszervezi az 1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban.

A rendezvény hagyományteremtő szándékkal jön létre, célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

Hirdetés
Hirdetés

Az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek. Így esett a választás a romániai jazzpalettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Trióra és a magyarországi jazzszférából érkező két neves formációra: a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazzhegedülést magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára.

A jazz és blues műfajok helyi képviselői kezdik a koncertsorozatokat: pénteken a csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken a magyarországi Little G. Weevil lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét a Lars Kutschke gitáros által vezetett Band, melynek énekesnője Dorrey Lin Lyles zárja.

A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük