Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön

Június 1-én újra gyerekvárossá változik Sepsiszentgyörgy főtere és az Erzsébet park. A szervezők – Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala – az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba.

Hirdetés
Hirdetés

A játékok mellett idén is lesz vásár, előadásokban és koncertekben sem lesz hiány. Az esemény 9 és 20 óra között zajlik. A Főtéren található kőszínpad délelőtt gyerekelőadásoktól, táncbemutatóktól lesz zajos. Délután 15 órától koncertek fogják szórakoztatni a kicsiket és nagyokat. 16 óra 20 perctől a gyerekek a Kőleves című magyar népmese alapján készült zenés játékon vehetnek részt. Ezt követően, idén sem marad el a már jól ismert és közkedvelt Folker együttes koncertje. A zenekar Benkő Éva vezetésével mesetáncházzal egészül ki. A kőszínpadon 19:30-tól a gyermeknapot a Mesehetes rajzfilmzenés koncertje zárja.

Az Erzsébet parkban 9 és 18 óra között a Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat népi, ügyességi, valamint logikai játékokkal várja a gyerekeket. 10 óra és 18 óra között drótkötélpálya, valamint11 óra és 18 óra között mászófal kipróbálására is lehetőség lesz. 10 óra és 18 óra között a Mesejurta nyitja meg kapuit a gyerekek előtt, ahol mesemondással kiegészített kézműves foglalkozásra kerül sor. A Barabás Lovarda szervezésében a lovaglást is kipróbálhatják a gyerekek. A Mathias Corvinus Kollégium Egyesület különböző kísérletek bemutatása által a természettudományok világába kalauzolja a kicsiket.

A Cimborák Bábstúdió szervezésében 11 és 18 órától a Feketeország című magyar népmese alapján készült bábelőadás tekinthető meg. A Háromszék Néptáncegyüttes előadásában 19 órától a Tánckincs címet viselő néptáncelőadás lesz látható.

A Bodok szálloda parkolóját a Kovászna megyei tűzoltóság, valamint a Kovászna megyei rendőrség veszi birtokba, ahol közkedvelt bemutatókkal és programokkal készülnek az érdeklődők számára. Sepsiszentgyörgy főterén a Tega Rt. jóvoltából, a gyerekek szelektív hulladékgyűjtő kutatások bemutatásán vehetnek részt. Továbbá szelektív hulladékkal kapcsolatos kifestők által, Öko Pannával és Öko Palkóval ismerkedhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük