Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Genius Loci

Genius Loci Kultúra

Harmadik kiadásához érkezett a LAM Alapítvány által szervezett képzőművészeti alkotótábor, a LAMart. A szeptember 5–12. között zajló esemény helyszíne idén is a Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány illyefalvi központja volt.

Hirdetés
Hirdetés

A Genius Loci (a hely szelleme, helyi ihlet) elnevezésű LAMart3 képzőművészeti alkotótábor szervesen illeszkedik a megalakulásának harmincadik évfordulóját ugyancsak idén jegyző LAM Alapítvány ünnepség-sorozatába. A mostani tábor kiemelt célja, hogy a háromszéki valóság ezen a sajátos ablakon, a művészek alkotásain keresztül is üzenjen a szemlélőnek, hozzájárulva lelki gazdagságának bővítéséhez, az alkotások pedig tükrözzék Háromszék és környéke, egy igazi „kultúrtáj“ sajátosságait.

A 2022-es LAMart3 tábor résztvevői: Nastasia Vdovkina tűzzománc-művész (Moszkva / Kolozsvár), Bába Anita grafikusművész (Kolozsvár), Bába István festőművész (Kolozsvár), Greti Papiu festőművész, egyetemi tanár (Nagybánya), György Hajnalka tanuló, festészet szak (Plugor Sándor Képzőművészeti Líceum, Sepsiszentgyörgy), Knecht Szilvia festőművész/restaurátor (Mezőfény), Stefan Gnandt festőművész, a tábor művészeti vezetője (Németország / Magyarország) és Talpos Elizabeta festőművész (Szatmárnémeti).

(Klárik Attila – LAM Alapítvány)

Fotó: LAMart3

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük