Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folklórelőadással emlékezik Petőfire a Háromszék Táncegyüttes

Folklórelőadással emlékezik Petőfire a Háromszék Táncegyüttes Kultúra

Petőfi Sándor erdélyi kötődéseiről készített folklórelőadást a Háromszék Táncegyüttes a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A produkciót több székelyföldi városban is bemutatják.

 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Háromszék Táncegyüttes új műsorral tiszteleg a költőóriás személye és munkássága előtt. Április 13-án és 14-én a Háromszék Táncstúdióban mutatják be az Élni fogunk szabadon c. folklórelőadás, Ivácson László rendezésében.

 Az előadás az alföldi tájon született költőnek a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848–1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést. Petőfi a köztársasági elveit mindenhol hirdette, a forradalom tüzét állhatatosan szította. Nemzeti szellemű költeményei a magyar hazafias líra kitűnő darabjai, amelyek azt üzenik, hogy nem elég a hazát tétlenül szeretni, hanem a szabadság kivívásával újjá is kell azt teremteni.

Hirdetés
Hirdetés

A produkcióban vendégművészként közreműködik Kiss László színész.  A premierre április 13-én és 14-én kerül sor 19 órától a Háromszék Táncstúdióban, Sepsiszentgyörgyön. A bemutatót követően április 17-én Gyergyóalfaluban, 23-án pedig Csíkszentgyörgyön játsszák az előadást.

A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyeket a Központi Jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8-16 óra között, kedden és csütörtökön 8-18 óra között, pénteken 8-15 óra között, valamint előadások előtt egy órával.

Koreográfus asszisztensek: Tekeres Gizella, Melles Endre. Zenei szerkesztés: Fazakas Levente. Koreográfusok: Farkas Tamás, Farkas Ágnes. Rendező-koreográfus: Ivácson László. Tánckar: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Balla Gergely, Both Eszter, Gere Csaba, Gere Gabriella, Fazakas Mónika, Fülöp Zoltán József, Kiss Adorján, Kocsis Lilla Tünde, Lukács Réka, Márton Csaba, Márton Edina Emőke, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Szvinyuk Sándor, Vass Tünde, Vitályos Dorottya. Heveder zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György. Énekes: Erőss Judit. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük