Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fókuszban Kós Károly Székely Nemzeti Múzeuma

Fókuszban Kós Károly Székely Nemzeti Múzeuma Kultúra

Május 18-a 1977 óta a közgyűjtemények ünnepe, a múzeumok világnapja, mely alkalomból a Székely Nemzeti Múzeum különleges meglepetéssel készül. Kós Károly monumentális, eredetileg is múzeumnak tervezett műemléképülete teljes rehabilitáció után idén novemberben korszerű kiállításokkal nyitja meg újra kapuit.

Hirdetés
Hirdetés

Előtte azonban, egyszeri alkalommal, szeretnénk a helyi közönségnek az épület megújult és újra felfedezett tereit műalkotásként bemutatni. Ez azért is rendkívüli és egyedülálló esemény, mert ily módon láthatóvá válik, mi több, fókuszba kerülhet több mint száz év elteltével Kós Károly népi és középkori építészetből ihletődő egyéni stílusa.
Május 18-án, csütörtökön három délutáni időpontra, 16, 16.30, valamint 17 órára várják az érdeklődőket vezetett épületbejárásra. A részvétel regisztrációhoz kötött, a belépés felnőtteknek 5 lejbe kerül. Egy csoportba 25 személyt áll módjukban fogadni.
Részvételi szándékát a kiválasztott kezdési időpont és név megjelölésével a 0733.065.080-as telefonszámon 9 és 16 óra között, vagy a barthazonga.sznm@gmail.com címre várják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük