Hirdetés
Hirdetés

Fiatal rendezők miniévada a Tamási Áron Színházban

Fiatal rendezők miniévada a Tamási Áron Színházban Kultúra

Az idén is megszervezi a fiatal rendezők miniévadát Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház – közölte vasárnap a teátrum.

Az október 20. és 25. között zajló miniévadban hét olyan előadást láthat a közönség, amelyek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem vizsgaleőadásai. Köztük vannak olyan produkciók is, amelyek kőszínházaknál készültek, de táncház is várja az érdeklődőket. A pályakezdő rendezők valamennyien Bocsárdi László rendezői osztályának diákjai, a mesterképzés végzős hallgatói.     

A közönség láthatja a Dobrovszki Dóra által rendezett Mike Bartlett Földrengés Londonban című darabját, amely vizsgaelőadásnak készült. Ugyancsak a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem produkciója az Alkésztisz című előadás Ricz Ármin rendezésében. Witold Gombrowicz Yvonne, Burgundia hercegnője című darabját Szilvay Máté vizsgaelőadásaként mutatták be a marosvásárhelyi egyetemen. Szintén Szilvay Máté rendezésében tekintheti meg a közönség William Shakespeare Ahogy tetszik című művét.     

A Shakespeare-művek sorozata folytatódik, hiszen Becsey-Imreh Noémi az Othellót állította színpadra, Demeter Mark-Cristopher pedig a Macbeth című drámát rendezte meg a marosvásárhelyi egyetem diákjainak előadásában.

A kisinyovi Luceafărul Színház előadásaként, román nyelven tekintheti meg a közönség Csehov Három nővér című darabját Kiliti Krisztián rendezésében, aki több sepsiszentgyörgyi előadás elkészítésében is közreműködött már.

forrás: MTI

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük