Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feszítették a húrt a HEKÉ-sek

Húsvétvasárnapot megelőzően extrém erőfeszítésre vállalkozott az Erdélyi Kárpát-Egyesület háromszéki osztályának öt tagja: egy nap alatt, szombaton végigjárni a Baróti-hegység főgerincét Sepsibükszádtól Vámoshídpusztáig. Ez 75 kilométert jelent 1300 méteres szintkülönbséggel, esőben, havazásban, sárban, latyakban… mégis jókedvűen.

Hirdetés
Hirdetés

Öttagú csapat indult el a kivételes erőnlétet és lelki teherbírást kívánó útra: Vasile Păun túravezetőt 16 éves fia, Gergő, Győrbíró Emese, Jaksa Imre és Sándor Attila kísérte. Eső, hideg és erős szél jellemezte az első 35 kilométert a bükszádi vasútállomástól a Hatod-tetőig, ahonnan a szekérúthoz hasonló lankás gerincúton déli irányba tértek a túrázók, majd egy nagy kanyar után érkeztek a Vadas-tetőre délután fél 5-kor. Előpatak felső feléig még 20 kilométert kellett letudni. Este 10 órakor vágtak neki az utolsó 20 kilométeres szakasznak Vámoshídpusztáig, hajnali fél 5-kor egy tagtárs szállította őket haza autóval.

Minden fontosabb megállóról Gáspár László HEKE-elnök közvetített, az egyesületi tagság pedig izgalommal, figyelemmel követte a nem mindennapi vállalkozást.

„Annak idején, vagyis 2007–2009-ben, amikor egyedül jártam Törökország és Irán vidékeit, úgy éreztem, hogy magányomat úgy tudom legyőzni, ha utazási kalandjaimat megosztom itthoni barátaimmal. Akkor nem volt Facebook, de készítettem egy levelezőlista-csoportot, így utam során 2–4 naponta, amikor beülhettem egy internetkávézóba, leírtam a történeteket. Nagyon élvezte a társaság, jöttek a hajrák meg a gratulációk, ezek rengeteg erőt adtak, hogy ne adjam fel. Most a Csapat is érezte ugyanezt az erőt” – írja a közösségi hálón Gáspár László.

(Hogy a teljesítményről fogalmat alkothassunk: egy gyalogos katona napi 15-20 kilométert vonul, különleges körülmények között 40-50-et – szerk.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük