Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fénypecázás a Magmában

Fénypecázás a Magmában Kultúra

Az Athaeneum kiadó, a Magyar Nemzet napilap, a Prae kulturális portál munkatársaként dolgozó Bach Máté szociális munkásnak készült, ám fotográfusi hivatásában is megőrizte érzékenységét, amivel minden élethelyzetben az Embert próbálja megragadni. A május 1-jei rendezvényen, a Magma Kiállítótérben vetített képsorozatai is ezt bizonyítják.

A fiatal magyarországi fotósnak, aki Hartay Csaba íróval együtt a Bod Péter Megyei Könyvtár meghívására érkezett Szentgyörgyre, a dokumentarista riportfotózás a szakmai eleme, a különböző kultúrájú emberek megismerése és bemutatása, ezért kattintás előtt szeret elbeszélgetni a megörökített szereplőkkel. Dolgozott hajléktalanszállón, élt együtt dél-magyarországi beás cigányokkal, mindezt fotósorozatban és dokumentumfilmben is rögzítette.

Hirdetés
Hirdetés

Fénypecázás sorozatában az említett helyszíneken (és nemcsak) készült képkockákból láthattunk válogatást, de még érdekesebb volt a szerző szerint feminin energiákat árasztó Budapestet nők által bemutató széria, A pesti nők: ők nagyon sokfélék, van köztük misszionárius, taxis, műfordító, irodalmi estek szervezője, kocsmatulajdonos, teológus, olimpiai bajnok, világutazó, szociális munkás és állatgondozó (többek között), a portrék pedig a számukra jelentős fővárosi helyszíneken készültek. A fényképekből és a fotóalanyokkal Izsó Zita költő, újságíró készített interjúkból egy kötet is készült, amelyből az is kiderül, hogy mennyi időt és energiát szán a fotós arra, hogy valóban az egyedi és megismételhetetlen személyiséget ragadja meg egy időből kivágott képkockán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük