Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Belépő az Ady-univerzumba

Belépő az Ady-univerzumba Kultúra

Közel negyven éve, hogy a jelenlegi Kónya Ádám Művelődési Házban működő amatőr képzőművészek egyesületének tárlatai a város kulturális életét színesítik. A Szent György Napokhoz kötődő tavaszi közös tárlat témája ezúttal Ady Endre életének és verseinek univerzuma volt, a költő halálának 100. évfordulója kapcsán.

A tizennégy kiállító harminc művét láttató kiállítást dr. Péter Sándor nyugdíjas magyartanár nyitotta meg, már az elején megjegyezve, hogy érdekesnek találta, hogy nem a nagy-nagy Ady-versek kerültek vászonra, rajzlapra, hanem többnyire olyanok, amelyek hiányoznak a versműsorokból is: Lédával a bálban, Teérted égek, Van olyan perc, Párizsban járt az ősz, Varjak, szent madarak stb.

Hirdetés
Hirdetés

Buzogány Csoma István szentivánlaborfalvi unitárius lelkész az Ady-univerzumhoz illeszkedő zenei produkcióval, Tánczos István pedig szavalattal hozta közelebb a költőt a közönséghez, így kép, szó, zene összekapaszkodott a cél érdekében: hogy éljük-halljuk meg Ady ellentmondásos érzéseit, vívódásait, gondolatiságát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük