Felhívás!

Hangyaboly vetélkedő és képzés tanároknak

A Zöld SzékelyFöld Egyesület, partnerségben az Elveszett Világ Természet-védelmi, Turista és Barlangász Egyesülettel idén is egy összetett környezeti nevelési programot indít a régió diákjai számára. Az egyesület Hangyasuli programja keretében számos oktatási programot szervez: előadásokat, versenyeket, túrákat, ugyanakkor ingyenesen letölthető tananyagokat dolgoz ki és tesz elérhetővé, valamint a tanévet átölelő vetélkedő-sorozatot szervez. A Zöldövezet program keretében a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által támogatott Hangyaboly elnevezésű projekt során szervezett vetélkedő és képzés teszi színesebbé idén a nevelési programjainkat.

A Hangyaboly regionális környezetvédelmi vetélkedőt május 25-én Csíkszeredában rendezik meg, és Székelyföldről iskolánként 2 fős csapatok nevezhetnek be vezetőtanáruk irányításával május 17-ig a hangyasuli.ro oldalon elérhető adatlap kitöltésével.

A régió környezeti nevelésének a fejlesztése érdekében elengedhetetlen a szakmai képzés, amely segítségével a pedagógusok új módszerekkel, ötletekkel ismerkedhetnek meg. Szeptember második felében a váci Magosfa Alapítvány szakemberei a Hangyasulival közösen egy kétnapos képzést tartanak Csíkszeredában. A képzésre a helyek száma korlátozott és regisztrációhoz kötött. Túljelentkezés esetén a résztvevők névsorát a szervezők fogják véglegesíteni, ahol elsőbbséget fognak élvezni a Hangyasuli programjaiban részt vevő tanárok. A hangyasuli.ro oldalon letölthető bejelentkezési űrlapot legkésőbb június 15-ig kell visszaküldeni.

A programokról bővebb tájékoztatás a 0742.125.368-as telefonszámon, valamint az info@zoldszekely.ro e-mail-címen kérhető.

(Zöld SzékelyFöld Egyesület)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.