Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fél élet munkássága

Fél élet munkássága Kultúra

Úri hímzések és keresztszemesek, subázott, hímzett és horgolt kézimunkák bemutató helye egy hétig a Kónya Ádám Művelődési Ház nagyterme. Ezeknek köszönhetően van irigylésre méltóan rendben a Fürge Ujjak kézimunkakör vezetője, Gábor Éva, akit Kécsi Kovács Judit, a kör tagja méltatott második egyéni kiállításán.

Dulányi Aladár, a kultúrház igazgatója is köszöntötte Gábor Évát, akinek szinte második otthona lett az intézmény, hiszen hetedik éve, hogy hétfőnként szíves együttlétben öltögetnek és osztják-szorozzák közös dolgaikat az asszonyok. A kézimunkakör jelenlegi 42 tagja természetesen eljött Gábor Évával ünnepelni, akit munkáját szerető cukrászmesterként betegsége terelgetett e tevékenység felé, s aki utánajárt, mi a legmagyarabb kézimunka, így ma is legszívesebben a Szent István koronázási palástján is fellelhető úri hímzéssel foglalkozik.

A kör vezetőjeként is aktív, jó kapcsolattartó, irányító és szervező, hangzottak el számolatlanul a dicsérő szavak a szép nagy családja körében is boldog Gábor Éváról, aki nem felejtette el megköszönni férjének is folyamatos támogatását, értékelését. Házasságuk idei, 50. évfordulójának a megünneplése is ez a kiállítás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük