Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarul fotóznak

Magyarul fotóznak Kultúra

Nyolc ország fotósainak a 16. Nemzetközi Magyar Fotópályázatra beküldött 803 alkotásából 45 látható a Köntés Pincegaléria falain. A pénteken megnyílt tárlat már megjárta Négyfalut, Brassót, Marosvásárhelyt, de Székelykeresztúrra, Bukarestbe is elviszik.

2002-ben alakult meg a Magyar Fotósok Világszövetsége (MFVSZ), 17 taggal, akiknek javarésze erdélyi. Alkotásaikban is erőteljesen érezhető az erdélyiség, hiszen itt fotósparadicsom van, tájak, hagyományok, emberek kínálkoznak képre – mondta megnyitóbeszédében Magdó István erdélyi alelnök.

Tavaly három kategóriában nevezhettek a nemzetközi magyar fotópályázatra, az „általánosba” érkezett a legtöbb mű. Széchenyi István-emlékév lévén, az ő élete és munkássága képezte a második témát, a harmadik a magyar népi építészetre fókuszált. Magdó arra a ritka és egyhamar meg nem ismétlődő lehetőségre is felhívta a különböző fotószövetségek figyelmét, hogy a MFVSZ tagjainak május 31-ig beküldött 10 alkotását a Magyar Nemzeti Múzeum ingyen archiválja az utókornak. Az új beiratkozók is élhetnek e lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük