Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fehér foltok a Tamásiban

Fehér foltok a Tamásiban Kultúra

Március 9-én 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színházban mutatja be Fehér foltok című előadását a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes.

A Fehér foltok című előadás egy táncszínházi kalandozás, amely dramatikus színházi képek által nyújt betekintést az erdélyi magyarság jelenkori és múltbéli létének megpróbáltatásaiba. A fehér szín a tisztaság, egyszerűség, kötelességtudat és a hűség szimbóluma – a fekete színnel ellentétben – leginkább pozitív jelentéstartalmat hordoz. A rendezők szemléletében a sok rosszban a kevés jót, vagy a sikeres újrakezdést jelenti. A két szín dominanciája és ellentéte emeli ki a szórvány és tömbmagyarság foltszerű életterét.

Hirdetés
Hirdetés

Az alkotók a táncszínházban és a kortárs néptáncban használt mozgásformákat ötvözik látványos és modern színházi megoldásokkal. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésével az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi idilli állapot bemutatására, amivel párhuzamosan jelennek meg a színen jelenünket megrázó történések, események. A fehér foltok továbbá jelentik a kevésbé ismert falvak, tájegységek tánc- és zenehagyományainak (Bodonkút, Bogártelke, Elek, Gyergyóremete, Keményfok, Kide, Nadab, Nádaspapfalva, Orotva) használatát, amelyek közül kivételt képez Magyarpalatka. Jegyek elővételben kaphatók a központi kulturális szervezőirodában. Az előadásban közreműködik a Tokos zenekar. Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük