Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ester Peony képviseli Romániát az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Ester Peony képviseli Romániát az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Kultúra

Ester Peony képviselheti Romániát az idei Euróvíziós Dalfesztiválon, miután On a Sunday című dalával megnyerte vasárnap este az országos válogató döntőjét.

A bukaresti sportcsarnokban tartott és a román közszolgálati televízió által élőben közvetített eseményt a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál győztese, az izraeli Netta Barzilai nyitotta meg Toy címet viselő nyertes dalával, majd Izrael bukaresti nagykövete, David Saranga beszélt arról, miként ünnepelte 2018-ban Izrael Netta győzelmét.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei romániai válogatón a következő fellépők szálltak versenybe: Linda Teodosiu (Renegades című dalával), Olivier Kaye (Right now), Laura Bretan (Dear Father), Teodora Dinu (Skyscraper), Claudiu Mirea (We Are The Ones), Aldo Blaga (Your Journey), Ester Peony (On a Sunday), Letitia Moisescu & Sensibil Balkan (Daina), Bella Santiago (Army Of Love), Trooper (Destin), Dya & Lucian Colareza (Without You) és Mirela Vaida (Underground).

A győztes dalról egy hattagú zsűri, illetve a közönség szavazatai döntöttek.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált Tel-Avivban tartják. Az elődöntőket május 14-én és 16-án szervezik, a fináléra május 18-án kerül sor. Románián kívül 41 ország jelezte részvételi szándékát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 19., 11:38
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Hat igen… Ha tolem fuggene,en el sem kuldenem az Eurovizios fesztivalra. Na de izlesek es pofonok kulomboznek,es amilyen csalasok mostanaba vegbemennek az Eurovizios Dalfesztival szavazatainal,hat nincs kizarva,hogy egy 7-ik helyre beszavazzak. Eheee,hehheee,jehheeej…, ez a”legszebb” resze a dalnak.