A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Módosított változatban folytatódik az Első otthon program

Módosított változatban folytatódik az Első otthon program Gazdaság

Folytatódik 2019-ben az Első otthon program, bizonyos feltételek azonban módosulnak – közölte vasárnap este Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezető rámutatott, idén is – akárcsak az előző években – mintegy kétmilliárd lejt szánnak a fiatalok lakásvásárlását ösztönző Első otthon programra, de néhány feltételen módosítani fognak. Az erről szóló kormányhatározat vélhetően február végére készül el. A miniszter szerint a cél erősíteni a kezdeményezés szociális jellegét, így a módosítások elsősorban a megvásárolandó lakás méretére, az igénylők jövedelmére vonatkoznak majd.

“Végül is szociális programról van szó. Nem vesz az ember első otthonként egy 500 négyzetméteres házat” – fogalmazott Teodorovici az Antena 3 televízió műsorában.

Teodorovici ugyanakkor hangsúlyozta, az Első otthon program 2009-es elindítása óta 2018 október végéig 264.578 hitel esetében összesen 23,40 milliárd lej értékben vállalt garanciát az állam.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.