Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érzelmeink a digitális korban

Érzelmeink a digitális korban Kultúra

Dr. Tari Annamáriával már sokaknak volt alkalmuk találkozni Sepsiszentgyörgyön is, a Nyitott Akadémia népszerű pszichológus és pszichoterapeuta előadója tavaly a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében tartott előadást mindennapi életünkről és szorongásainkról. Október közepén újra hallhatjuk őt.

Hirdetés
Hirdetés

Az előadó idén részben visszakapcsol a tavalyi témához, a két előadásban közös pont a kibertér, amely ma alapvetően befolyásolja mindennapjainkat, viselkedésünket, pár- és családi kapcsolatainkat, képes a mennyekbe emelni és a pokolba taszítani, ha hagyjuk, hogy megszerezze az uralmat offline, azaz egyetlen igazi életünk fölött. Dr. Tari Annamária pszichológus több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre gyakorolt hatásaival.

Akik részt vesznek az előadásán, arra vonatkozóan is tanácsot kaphatnak, hogyan álljanak ellent az online világ nemkívánatos befolyásának, hol, hogyan és miért húzzák meg a határokat gyermekeink internethasználatának, és hogyan értsék meg őket, amikor mégis küszködnek az online és a való világgal. Tari Annamáriát még annak is érdemes meghallgatni, akit hidegen hagynak a lelkivilág és a virtuális világ közötti összefüggések – talán mert éppen nem tud róluk.

Az előadó csodálnivaló lendülettel vezet körbe abban a labirintusban (életnek is nevezhetjük), amelyben – elmesélt esetei tanulsága szerint – sokaknak akadnak napi gondjai. Ha valaki csak a nyilvános beszéd titkaira kíváncsi, és annak jó gyakorlatára, jól teszi majd, ha a kulturális szervezőirodából (idejében!) szerez egy jegyet az október 17-i előadásra, melyre az unitárius templomban kerül sor 18 órától. A jegy ára 30 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük