Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ázsiaiak is áhítják a Transnatura-díjakat

Ázsiaiak is áhítják a Transnatura-díjakat Kultúra

A világ legtávolabbi pontjaiba is eljutott a Vadon Egyesület által meghirdetett Transnatura nemzetközi természetfotó-pályázat híre, mutatja ezt a nyertesek listája is: az 1000 eurós nagydíjat egy indiai fotográfus, Mukherjee Khallol kapta, a nyílt versenyben és a tematikus Harc kategóriában egyaránt kínaiaké lett a pálma.

Hirdetés
Hirdetés

A díjazottak névsorát pénteken, a pályaművek legjobbjaiból nyílt kiállítás megnyitóján hirdette ki Demeter János, a Vadászati Múzeum igazgatója, az eseményen jelen volt Lázár Zoltán, Magyarország külgazdasági attaséja is. A 2019-es, hatodik Transnatura fotópályázatra 75 országból 102 fotós összesen 573 fotóval nevezett. Ahogy az lenni szokott, a nyílt kategóriában most is sokkal többen pályáztak (394-en), mint a kötött témában (179), ez utóbbiban állatokat kellett lencsevégre kapni. A kiírás szerint az is feltétel volt, hogy csak vadon élő állatokról, természetes élőhelyeiken készült fotókkal lehetett versenybe szállni.

A fényképeket Norvégiából Haarberg Orsolya bírálta, Magyarországról Magdó István, a Magyar Fotográfusok Országos Szövetségének elnöke és Daróczi Csaba természetfotós, Romániából Mircea Bezergheanu, míg a Transnatura fotóklub részéről dr. Szmolka István: első körben pontozták a műveket, majd utolsó szakaszban érvelt mindenki a maga igaza mellett. Végül a kiállításra kiválogatott legjobb harmincból kerültek ki a győztesek: a nyílt kategóriában első Zhoy Fuyang (Kína) Sírás az élelemért című fotójával, 2. Liao Jianghui (Kína): Ne menj el, 3. Mikherje Khallol: Ha a szivárványnak szárnyai lennének. A Harc kategóriában első Tang Wenming, fotójának címe A halál csókja, 2. Laki Zoltán (Magyarország): Gladiátorok, 3. Lalith Ekanayake (Sri Lanka): Dühöngés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük